Първо в Lupa.bg: Касапницата край Айтос - заради повредени спирачки и висока скорост

Общество
15:40 - 14 Септември 2021
4899
Първо в Lupa.bg: Касапницата край Айтос - заради повредени спирачки и висока скорост

Тирът, който уби шофьор и две деца в Айтос, е бил с повредена спирачна уредба, съобщи за Lupa.bg говорителят на Областната дирекция на МВР- Бургас Цветелина Рандева. 

Шофьорът на тежкотоварния автомобил в момента е в реанимация, както и 17-годишен пешеходец, който е бил на пътното платно по време на инцидента. Все още не са взети проби за алкохол и наркотици на тираджията заради тежкото му състояние, допълни Рандева. Той е приет в болница с политравматизъм, фрактури на лявата подбедрица и дясната предмишница. 

Инцидентът е станал на 13.09.т.г. в 21.20 ч. на айтоската улица "Хаджи Димитър" срещу Държавно горско лесничейство. При спускане по пътя от Провадия към Айтос, 35-годишният тираджия Валентин Вълчев поради движение с несъобразена скорост и поради технически причини не е могъл да спре своевременно и забърсал странично "Волво XC 60". Вследствие удара леката кола и тирът се блъснали в мантинелата и в близко разположени дървета в крайпътна градина.

При сблъсъка на място загиват Нури Хюсеин и двете му деца -  Джелил (8 г.) и Айфер (5 г.). Пътуващата на предната дясна седалка съпруга на шофьора е откарана в УМБАЛ – Бургас, където е прегледана, но отказала хоспитализация.