Първо в Lupa.bg: Касиер на Черепа пазарувал хулигани на морето

Новини
15:33 - 03 Септември 2020, Обновена на: 15:36 - 03 Септември 2020
13823
Първо в Lupa.bg: Касиер на Черепа пазарувал хулигани на морето

Арестуваният във вторник вечерта бургаски бизнесмен Николай Филипов, у когото ченгетата откриха близо 1,5 милиона лева в брой, е бил един от касиерите на Васил Божков, вербували за пари хулигани от футболните агитки.

Според оперативни данни на МВР, миналата седмица Николай Филипов е провел серия от срещи с част от тарторите от агитката на „Левски“ на плажен бар в Созопол. Имало засечени срещи на Филипов с футболни фенове и в бургаския хотел „Приморец“. Споменава се името на бившия шеф на фенклуба на „Левски“ Владимир Владимиров – Гугутката, който е близък с групировката „София Запад“.

Арестуваният касиер на Васил Божков - бургазлията Николай Филипов

Според непотвърдена официално информация, снощи Владимир Владимиров – Гугутката е бил арестуван като един от организаторите на бомбения терор на жълтите павета, окървавил 56-ия ден от протестите срещу правителството. Заедно с Гугутката са задържани и дузина хулигани от сектор „Б“, чиито имена засега не се съобщават.

Източници на Lupa.bg припомнят, че Николай Филипов е сред редовните спонсори на БСП в последните години. Той редовно се срещал с лидерът на партията Корнелия Нинова и нееднократно е засичан в партийната централа на червените на "Позитано" 20. Помагал на БСП не само финансово, но и като "касиер" за изборите по морето, където по принцип левицата няма много силни позиции.

Както Lupa.bg съобщи още вчера, арестуван е и бившия шеф на фенклуба на ЦСКА Димитър Ангелов – Дучето, който е бил закопчан пред дома си в „Дружба“ около 18:30 часа. Твърди се, че членове от агитката на „Миньор“ (Перник) също са участвали в снощните размирици.

На водещата снимка: Владимир Владимиров - Гугутката (на преден план) с част от хулиганите от "София Запад", заподозрени за снощните размирици