Първо в Lupa.bg: Католическата църква в София затваря врати заради заразата?

Новини
13:20 - 13 Март 2020
5560
Първо в Lupa.bg: Католическата църква в София затваря врати заради заразата?

Католическата църква у нас ще спре службите и всички планирани срещи с вярващите, след като в страната бе обявено извънредно положение. Ще се отменят и обученията и всички инициативи с деца, които храмовете организират всяка седмица, научи Lupa.bg от представител на катедралата "Св. Йосиф" в София.

До няколко часа, католическата общност ще излезе и с официално становище.

Най-вероятно църквите ще оставят възможността хората, за които е важно да запалят свещ в храма, все пак да могат да влязат в предверията с отредените за това места. 

Миналата седмица, от храма "Св. Йосиф" обясниха, че не са взели някакви мерки срещу заразата и съдчетата със светена вода при входовете на църквата са на разположение на вярващите. Свещеници обясниха, че в Католическата църква няма ритуал християните да целуват иконите.   

Още преди два дни, католическите църкви в Северна Македония затвориха врати, като отмениха всички свои събития. Оттам призоваха примерът им да бъде последван навсякъде.

Във Ватикана папа Франциск отмени повечето си срещи, а на неделните аудиенции не се показва навън пред вярващите, след като самият той не се чувстваше добре.