Първо в Lupa.bg: Коалиционен ортак на БСП се разцепи заради далавери

Личности
12:14 - 11 Май 2021
7906
Първо в Lupa.bg: Коалиционен ортак на БСП се разцепи заради далавери

Политически клуб „Екогласност”, партньор на социалистите в коалиция „БСП за България”, се разцепи след див скандал и обвинения в далавери.

Шефът на Федерацията на потребителите в България и същевременно на „Еколасност” Емил Георгиев даде на прокурор своя партиен заместник адв. Иво Лулчев, който му помага и във ФПБ, разкри Lupa.bg.

Новината дойде от пост на Емил Георгиев, публикуван преди минути. В него се казва следното

Уважаеми потребители!

В качеството си на председател на Федерация на потребителите в България /ФПБ/ ви информирам, че адвокат Иво Лулчев е отстранен от ФПБ поради злоупотреба с авторитета на организацията, изготвяне на документи с невярно съдържание, фалшифициране на потребителски сигнали и подписи, набеждаване в корупция на изявени лекари от София и страната и използване на бланки и печат на ФПБ единствено с цел лично облагодетелстване.

Във ФПБ разполагаме с неопровержими доказателства за тези негови деяния. Документите са изпратени  в прокуратурата и следствените органи в СДВР.

Председател на ФПБ, Емил Георгиев

Отдолу адв. Иво Лулчев написа и първия коментар: Откровена клевета… Ще се видим в съда.

Иво Лулчев е от Пазарджик, преди време бил в Общинския съвет на Ракитово, а баща му е бивш председател на съда в града край Марица.

Племенник е на известната адвокатка Ина Лулчева, която му се пада леля. В момента адвокатства в София, като разполага с кантора на централната ул. „Христо Белчев”.

Иво Лулчев е регистрирал първите фирми на спорната бизнес фамилия Гинка и Славчо Върбакови в Пазарджик, която неуспешно се опита да купи българския клон на ЧЕЗ.

Причината Върбакови да наемат Лулчев е фактът, че са състуденти от Югозападния университет „Неофит Рилски“. Той завършил там право, Гинка – педагогика, а Славчо Върбаков има диплома за математик.

На челната снимка: адв. Иво Лулчев