Първо в Lupa.bg: Конкурентката на Цецка - Елена, се отказа от битката за лидер на ДСБ

Новини
12:35 - 08 Февруари 2022
4310
Първо в Lupa.bg: Конкурентката на Цецка - Елена, се отказа от битката за лидер на ДСБ

Тъмносинята Елена Спасова, която първа обяви, че ще се кандидатира за лидер на ДСБ и ще се състезава с ген. Атанас Атанасов, се отказа от битката за пост №1. Тя обясни, че за да се изправи на крака партията, е нужен обединител, а тя не е такава фигура и затова - в името на бъдещето на организацията, оттегля кандидатурата си. Спасова бе официално номинирана днес от структурата на ДСБ-Лозенец, на която е председател. 

Така за лидерския пост в партията на Костов, остава да се борят сегашният председател и заместникът му Цецка Бачкова. Най-желаният от тъмносините за председател - Радан Кънев, преди няколко дни се отказа да се кандидатира за лидер, като аргументира намерението си със същия мотив, като Спасова - че не иска внася разкол в партията.  

Ето как обясни отказа си лидерът на ДСБ-Лозенец:

Станах член на ДСБ през 2013 г. Партията беше изпаднала от Парламента за първи път в историята си, а Костов тъкмо се беше оттеглил. Всички, които се включихме тогава, дойдохме заради каузата и принципите си. За останалите имаше по-обещаващи дестинации.

През цялото това време не съм спирала да работя на терен, близо до хората. Оскъдицата на финансов и човешки ресурс ме принуди да вникна в механизмите, които вдъхват живот на една доброволна организация. И в механизмите, които я превръщат в труп. Бавно общността, към която принадлежа растеше. От съпартийци, хората в ДСБ Лозенец станаха мои приятели.

Глас за ДСБ се печели с кръв и пот, не се подарява. Няма начин да отговориш на очакванията на нашите избиратели без да се вслушваш и без да си честен с тях. Без да им покажеш на допир, че живееш техния живот, в тяхното време и имаш техните проблеми. Че това, което правиш за тях, правиш и за самия себе си.

Давам си ясна сметка за състоянието на партията и за отговорността ни като част от управляващата коалиция. Днес на ДСБ е нужен обединител, а аз не съм такава фигура. В моменти като този, моята кандидатура за председател би внесла допълнително разделение и несигурност в структурите, би била проява на егоизъм. Един истински десебар не се занимава с политика заради егото си. Той е там, за да изразходва себе си за доброто на хората и страната си. Не по-малко важно - знае кога трябва да се отдръпне.

На събрание снощи ДСБ Лозенец гласува подкрепа за моята кандидатура. Приятели, доверието, което ценя най-високо е вашето. Защото познавате не само плюсовете ми. Защото познавате и всичките ми минуси, включително онези, които аз самата не осъзнавам.

Оттеглям своята кандидатура със същата категоричност, с която преди време я обявих. ДСБ не се нужда е от революция, но определно се нуждае от промяна. Моят вот на предстоящото Национално събрание ще е за нея.

А ДСБ ще бъде, заключи емоционално лидерът на ДСБ "Лозенец".