Първо в Lupa.bg: Корнелия Нинова прави паралелно БСП?

У нас
13:11 - 06 Август 2020
4758
Първо в Lupa.bg: Корнелия Нинова прави паралелно БСП?

Шефката на БСП (в отпуск) Корнелия Нинова прави паралелна партия в партията, алармираха апаратчици и в централата на "Позитано" 20, и в страната. Месец преди прекия избор за нов председател на левицата в повече от 10 области вече функционирали Инициативни комитети, свикани за подкрепа на Нинова от нейните верни другари, които започнали да изземат ролята на общопартийните организации.

Според запознати такива били налични в няколко столични района, във Видин, в Търговище, в Бургас, във Варна и в Русе. Целта на Нинова била да запази хората, вписали имената си към тях, като след евентуалното си преизбиране да се среща единствено с документирали лоялността си към нея бесепари, а опонентите в останалите редици да бъдат остракирани.

"Това е паралелно БСП", категорични са критикарите на управлението й в последните 3 години. И добавят, че в голяма част от тези инициативни комитети изобщо не участвали членове на БСП, а има сбирщина на хора от всевъзможни партийни украски, включително и бивши седесари, атакисти и хора, участвали в "Движение 21" на Татяна Дончева и АБВ на Румен Петков. 

Междувременно Нинова продължава да обикаля страната в опит да стегне своите за предстоящия вот, но по наша информация част от срещите й се осъществяват в районните администрации, което е в разрез с принципа за надпартийност на избраните кметове. Най-фрапиращо се оказа посещението й в столичния "Изгрев", където вместо да обсъди развитието на района, тя е наблегнала на чисто партийните въпроси в разговора си с кмета Делян Георгиев, който бе избран с подкрепата на левицата на местния вот миналата година.