Първо в Lupa.bg: Летим до Москва през Лондон

Русия пуска чужденците срещу отрицателен тест за COVID-19

Актуални новини
11:07 - 15 Септември 2020
3181
Първо в Lupa.bg: Летим до Москва през Лондон

Българските граждани вече може да летят до Москва с родния авиопревовач "България Еър", но засега това ще става през Лондон, научи Lupa.bg от самолетната компания. Пряката въздушна връзка между България и Русия, прекъсната в средата на март заради пандемията, за съжаление все още не е възстановена, въпреки че и двете държави възстановиха полетите с други страни.

Благодарение на разширеното партньорството на националния превозвач на България с руската авиокомпания "Аерофлот", пътниците вече могат да стигнат от София до Москва и обратно с прекачване в Лондон.

По този начин, въпреки временно преустановените заради пандемията от COVID-19 директни полети между България и Русия, „България Еър“ дава шанс на всички, които имат необходимост да пътуват по направлението, възможност да го направят.

Полетите са с удобни връзки през Лондон и се изпълняват 5 пъти седмично - всеки понеделник, сряда, петък, събота и неделя. В цената на самолетните билети се включва както ръчен багаж до 10 кг, така и чекиран до 23 кг.

Пътуването до Москва през Лондон увеличава тройно времето за летене от София до руската столица, но засега все пак е временно решение.

Засега българските власти не съобщават кога ще бъде възстановена директната самолетна линия между София и Москва, въпреки че при посещението си в Русия преди дни вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова съобщи, че се работи по въпроса.

От 15 юли т.г. Руската федерация отмени задължителната двуседмична изолация за пристигащите в страната. За момента на чуждестранните граждани при влизане в страната е необходим документ на руски или английски език с отрицателен тест за коронавирус, извършен в рамките на три дни преди пристигането им на територията на Русия.

В случай, че пристигащите не представят такъв документ, е необходимо в срок до три дни същите да бъдат подложени на тест на руска територия.