Първо в Lupa.bg: Лили Иванова почете Парцалев: "Поклон! Поклон! Поклон!"

Култура
09:40 - 16 Юни 2020
5299
Първо в Lupa.bg: Лили Иванова почете Парцалев: "Поклон! Поклон! Поклон!"

Естрадната прима Лили Иванова първа от големите творци почете във фейсбук великия комик Георги Парцалев, видя Lupa.bg. На 16 юни той щеше да навърши 95 години. Лили винаги е показвала голямото си уважение и преклонение пред артиста. Направи го и днес.

"95 години от рождението на един от най-големите артисти на нашето време - Георги Парцалев! Невероятен талант, истински бохем и аристократ по душа, той ни завеща огромното си наследство от роли в театъра и киното! Може би истински го описва мечтаната от него, но така и неизиграна роля - тази на Дон Кихот! ПОКЛОН! ПОКЛОН! ПОКЛОН!", написа естрадната легенда и публикува снимка на актьора до статуя на героя на Сервантес.

Лили Иванова сподели преди време в телевизионно интервю, че за нея най-великият български артист, с когото е работила и пътувала, е Георги Парцалев. "За мен той е най-великият в тази държава", смята тя. "По-голям фаворит от Георги Парцалев не съм имала в живота си", изповяда се примата. "Той можеше да играе всичко - можеше да играе принц, граф, просяк, селянин. Всяка роля играеше перфектно", добави знаменитата певица. Тя недоумява защо толкова години никой не говори за великия Георги Парцалев.

"Той е истинският Дон Кихот! Несбъдната негова мечта и непростим пропуск на българските режисьори. Такава непрозорливост! Такъв пропуск! Поклон и аплодисменти за Големият, Уникален Георги Парцалев!", написа почитателка на Лили Иванова под днешния й пост.