Първо в Lupa.bg: Македонски политик е беглецът в България, разстрелял дете

Люпчо Палевски - Палчо е обвиняем за убийството на 14-годишната Ваня и 74-годишния Панче

Крими
14:06 - 04 Декември 2023 (обновена)
9684
Първо в Lupa.bg: Македонски политик е беглецът в България, разстрелял дете

Македонецът, убил 14-годишно момиче, е председателят на движението "Трета", Люпчо Палевски - Палчо, научи Lupa.bg от свои източници. Палчо е подкрепян в своята политическа дейност от Християн Мицковски от ВМРО-ДПМНЕ и Димитар Апасиев от партия "Левица". 

Люпчо Палевски е известен с крайната си позиция спрямо България. Той е отявлен българофоб и е един от радетелите да се сложи край на преговорите с България.

По непотвърдена информация Палчо в момента е в България, но възнамерява да избяга в Турция. 

Според медията Вестимак политикът е умъртвил 14-годишната Ваня. При покушението на детето е убит и 74-годишния Панче Жежовски, с чиято кола е отвлечено момичето. Той се е познавал с похитителите. През годините Палчо е извършил множество криминални престъпления, които е прикрил с помощта на Сърбия.

Северна Македония е разтърсена от убийството на 14-годишното момиче. Тялото му е открито с вързани ръце и крака в чувал.

Момичето е било похитено преди 7 дни. Целта на отвличането е била изнудване за пари от майката, която е разведена. Според разследващите похитителите са изпаднали в паника, че са следени и са решили да убият момичето. 14-годишното дете е разстреляно с пистолет и заровено. Бащата, поръчал отвличането, е заловен. 

По думите на вътрешния министър Оливер Спасовски има събрани доказателства за 5 лица, които са участвали в отвличането и убийството на момичето, 3 от които са задържани, а основният организатор е извън страната. Той е заминал с адвоката си за Белград, след което към България.

Според Спасовски Панче Жежовски е дължал 500 евро на Люпчо Палевски и за това му е взел автомобила. По-късно е намерен опожарен. Бащата, поръчал отвличането на дъщеря си, е искал да вземе парите от продаден апартамент на бившата си съпруга.