Първо в Lupa.bg: Мая Манолова виси с две сметки за ток

Лидерката на „Изправи се, България“ дължи над 600 лева на „Еврохолд“

Личности
14:28 - 16 Февруари 2023
7609
Първо в Lupa.bg: Мая Манолова виси с две сметки за ток

Кризата май е ударила по джоба и Мая Манолова. Бившата омбудсманка е задлъжняла с над 600 лева към „Електрохолд”, което снабдява с електричество столицата. Русолявата партийна лидерка виси с две неплатени сметки за софийския си апартамент, научи Lupa.bg.

Едната е за 324 лева и 71 стотинки с краен срок за плащане 30 януари, което означава, че лидерката на „Изправи се, България” е пред поредното спиране на електрозахранването в жилището си.

Има и втора неплатена сметка за 336,18 ст., която също чака погасяване.

Съседи на Манолова от софийската улица „Русалийски проход” в квартал „Хладилника”, където е апартаментът й, споделят, че кюстендилката не за пръв път получавала предупреждения от ЕРП-то за неплатени задължения и заплахи за спиране на тока в столичния й дом.

Понякога сумите били доста по-символични. През миналата есен били на път да й „дръпнат шалтера”, защото не намерила време да погаси задължение от 36, 80 лв. Насред зимата на 2022 г. обаче сред комшиите се разчуло, че дължала над 460 лева за електричество.

Очевидно Манолова ползва редовно софийското си жилище, който е изцяло неин, макар публично да споделя, че съжителства в пернишкото село Рударци заедно със съпруга си Ангел Найденов.

За сметките на луксозната им вила там с пищен двор, беседка и барбекю се грижел Найденов, споделят от обкръжението на семейството. Не е ясно обаче защо Манолова системно не плаща сметките на софийското си жилище – дали заради липса на време, пари или разсеяност, чудят се нейни съседи.

Въпреки че Мая и Ангел са жители на едно от най-елитните села в покрайнините на София, където редица знаменитости имат къщи, битовите им неволи там също не секват.

Бившият министър редовно се жалва в социалните мрежи я от режим на водата, я от липса на ток. Проблемът с честите спирания на електричеството във вилата им в Рударци не бил, че Найденов не плащал сметките навреме като жена си, а че се подавало много ниско напрежение и всички уреди се изключвали.

На ден токът спирал по 2-3 пъти, и то за повече от два часа, оплакват се и други жители на баровското село, спечелило си прозвището пернишкия „Бевърли хилс“. Въпреки полевите условия, бившият военен министър предпочита чистия селски въздух и разкошната гледка към Витоша, вместо апартамента на жена си в София, където тя отсядала понякога сама.