Първо в Lupa.bg: Младежът, спасил с органите си трима души, намерен мъртъв пред асансьор

Общество
17:22 - 10 Март 2022
6179
Първо в Lupa.bg: Младежът, спасил с органите си трима души, намерен мъртъв пред асансьор

21-годишният младеж, който дари органите си на трима души, е намерен мъртъв пред асансьора на жилищен блок на улица „Полтава“ във Велико Търново, научи Lupa.bg.

В събота младежът се запътил към негови приятели, които се били събрали в апартамент на улица „Полтава“ във Велико Търново. Позвънил на домофона и те му отворили входната врата. Той обаче така и не се качил до жилището и след като минало известно време, в което не отговаряло на телефонните позвънявания, няколко души от компанията слезли да го потърсят. Те го намерили в локва кръв пред асансьора на блока.

Медици транспортирали 21-годишния младеж в МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов", където е опериран по спешност и настанен в реанимация. Въпреки усилията на лекарите той е изпаднал в мозъчна смърт. Необратимото състояние било установено в неделя от комисия от трима лекари, съобщиха от областната болница. Тогава родители дали съгласие синът им да стане донор.

Съдебномедицинска експертиза ще установи причините за смъртта на младежа. Досъдебното производство се води от Районна прокуратура – Велико Търново, съобщиха за Lupa.bg от държавното обвинение. Засега не са намерени доказателства, че момчето е убито. Работата по случая продължава.