Първо в Lupa.bg: Морфов призна: Аз драсках "ДПС" на вратата на пиарката на Народния театър

Новини
14:22 - 02 Ноември 2022
8014
Първо в Lupa.bg: Морфов призна: Аз драсках "ДПС" на вратата на пиарката на Народния театър

Режисьорът Сашо Морфов е автор на обидните надписи по вратата на кабинета на пресаташето на Народния театър Велислава Кръстева, научи Lupa.bg от свои източници в първата ни трупа. В началото на седмицата гръмна скандал, след като се оказа, че по вратата на Кръстева са се появили надписи "ДПС", "връзки с обществеността на Ахмед Доган" и "изчезвай".

Александър Морфов

Кръстева години наред беше PR на ДПС и лично пресаташе на почетния председател на партията Ахмед Доган. Тя беше и няколко мандата депутат от ДПС и зам.-министър на културата в правителството на Пламен Орешарски. Любопитен детайл е, че е съученичка на Слави Трифонов в музикалното училище.

Велислава Кръстева

След като в понеделник стана ясно, че по вратата на кабинета й са писани позиви, директора на Народния театър Васил Василев (също бивш зам.-министър на културата в правителството на Орешарски) разпореди вътрешна проверка и се закани да сезира компенетнтите институции. Проверка на камерите е удостоверила, че надписите по вратата на кабинета на пресаташето са дело лично на режисьора Александър Морфов, който неотдавна се завърна в театъра след дълго отсъствие, породен от конфликт с предишния директор Мариус Донкин. Морфов е потвърдил, че той е автор на хулиганската изцепка и добавил, че не се срамува от това - било в знак на протест.

Според източник на Lupa.bg, вандалщината е била осъществена в събота късно следобед, когато в Народния театър е имало две представления на хитовата постановка на Морфов "Хъшове" - извънредна по обяд в 13 ч., и планирана вечерта в 19. Между двете представления, обилно почерпен, режисьора отишъл пред вратата на Велислава Кръстева и надраскал с химикалка посланията си.

Все още не е ясно дали ще последва някакво административно наказание. Директорът на Народния театър Васил Василев междувременно е забранил на служителите да коментират случая пред медиите.