Първо в Lupa.bg: НФСБ и „Воля“ се изнесоха от „Раковска” 134

Политика
14:36 - 06 Декември 2021
7292
Първо в Lupa.bg: НФСБ и „Воля“ се изнесоха от „Раковска” 134

Веселин Марешки и неговата „Воля” се изнесоха от партийния офис на знаковия за прехода адрес ул. „Раковски” 134 в София, съобщи пред Lupa.bg източник от формацията. Причината е, че на последните избори 2 в 1 Марешки получи резултат в пъти по-слаб от вота за политическото недоразумение - фолкпевицата Луна Димитрова.

Поради това „Воля” губи правото да ползва партиен офис, платен от държавата, а резултатът е пълно изчистване от „Раковска” 134.

Само преди дни напускането на бившата синя централа споходи и другият провал на изборите – НФСБ. Екшънът се разиграл броени дни преди конгресът на партията да изхвърли Валери Симеонов от лидерския пост.

На спявката на 4 декември в Златоград Националният фронт за спасние на България (НФСБ), който беше част от парламентарното мнозинство на кабинета „Борисов” 3, смени името и ръководството си. Формацията вече няма да се казва НФСБ, а ще носи името “Силна България”, реши конгресът.

За неин председател беше избран и бившият депутат от 44-то Народно събрание Борис Ячев. Конгресът уважи желанието на досегашния лидер Валери Симеонов да се оттегли, след като единодушно прие отчет за работата на ръководството на НФСБ.

Промените идват след като НФСБ не успя да влезе в три последователни състава на Народното събрание - нито в коалиция, нито самостоятелно.

В началото на тази година всички „патиротични” формации имаха свои депутати в парламента, като ВМРО и НФСБ дори бяха част от управлението на държавата с министри и вицепремиерски позиции.

„Воля” пък имаха претенцията да са новият значим играя в патриотичните среди, докато за „Атака” от години оцеляването е форма на съществуване.

Три вота по-късно дори математическият сбор на резултата на всички тези формации в парламентарните избори не може да ги доближи до влизане в парламента, а кандидатите им за президент и вицепрезидент - общо 4 двойки, потънаха безславно в графата „Други” - бунището на политическата сцена, в което отиват забравените „герои” на вчерашния ден.