Първо в Lupa.bg: Нинова заформя дамски гамбит за изборите

Политика
15:20 - 18 Януари 2021
6241
Първо в Lupa.bg: Нинова заформя дамски гамбит за изборите

Лидерката на БСП Корнелия Нинова се готви да атакува по места герберските позиции за предстоящите парламентарни избори не само с любимците си - партийни момчета, както упорито се говореше досега, но и с дамски отбор, научи Lupa.bg. 

По наша информация предварителните списъци в централата на "Позитано" 20 за водачите и вторите места за бъдещи депутати вече са напълно разписани и само чакат конференциите, а след това и пленумът да им дадат "зелена" светлина. Там освен фигури като Крум Дончев, Иван Ченчев, Стоян Мирчев, Димитър Данчев и други верни ниновисти, място ще намерят и няколко дами. 

За пръв път на първите места в листите ще кацнат 2 от най-близките на председателката - шефката на червената телевизия БСТВ Вяра Емилова и острието на русофилството у нас Светлана Шаренкова. 

Емилова се гласи за сигурна депутатка от следващия политически сезон

Първата била сигурно кацнала в Монтана, а Шаренкова била избрана от Нинова да се изправи срещу ГЕРБ в лицето на кмета на Враца Калин Каменов, който вероятно щял да води управляващите в шести МИР. 

Шаренкова е една от твърдите поддръжнички на новото ръководство на Столетницата 

За Смолян, София, Видин, Кърджали, също се обсъждали номинациите на политици в пола. А целта на Нинова била да има абсолютна равнопоставеност в половете за вота, а и след това - в самата парламентарна група. 

Снимки: Агнес Методиева и БНТ