Първо в Lupa.bg: Осъдиха социалните за отнето дете в Асеновград

Общество
14:22 - 04 Ноември 2020
7345
Първо в Lupa.bg: Осъдиха социалните за отнето дете в Асеновград

Пловдивският окръжен съд осъди социалните в Асеновград за неправомерно отнето дете от грижите на баща му и роднините си. Малкият Ангел в изведен от семейната си среда в края на ноември миналата година по сигнал, като е взет от леглото си в детската градина без да е бил уведомен бащата за действията на чиновниците. Това се крие зад новоприетия Закон за социалните услуги, за който Lupa.bg многократно ви информира през годината до влизането му в сила този юли. 

Мъникът на 4 г. до онзи момент живее с баща си, тъй като майката го е изоставила. Отглеждано е било обаче предимно от чичо си и леля си, които също е наричал свои родители. В сигнала за отнемането му заради това, че уж е поставено в риск, се посочвало, че двамата - Ваня и Симо не го гледали добре, мъжът бил пиян, а жената го тормозела. Нищо от това не се доказва в съда. Таткото Златан пък още в предаването "Съдебен спор" на Нова тв, което запознава аудиторията с казуса, признава, че много трудно е приел раздялата с Ангелчо.

"Към днешна дата НЯМА събрани доказателства в полза на твърдението на Албена Атанасова (шеф на бюрото по труда в Асеновград - б.р.) за упражнено насилие от страна на Симо и Ваня спрямо Ангел, за да бъде повдигнато обвинение и потърсена наказателна отговорност от тях", пишат защитниците по делото за детето след решението по казуса в съда. 

Адвокат по него е Васил Попов.