Първо в Lupa.bg: Овъглените младежи край Трън заспали на включена газова уредба

Берачите на трюфели не загасили джипа, за да се топлят

Общество
16:40 - 03 Януари 2023
7501
Първо в Lupa.bg: Овъглените младежи край Трън заспали на включена газова уредба

Тримата младежи, чийто тела бяха намерени обгорени в джип в близост до българо-сръбската граница в района на Трън, са заспали на включена газова уредба. Те не са загасили колата, за да могат  да се стоплят, научи Lupa.bg от компетентни източници.

Хвръкнала е искра, която е подпалила автомобила. Младежите не са могли да реагират, тъй като са били унесени в сън, разкриха нашите източници.

Направената авто-техническа експертиза сочи, че автомобилът не е опожарен заради катастрофа. Резултатите от аутопсията на тримата младежи още не са готови, за да може да се посочи официално причината за тяхната смърт.

Младежите пристигнали на 20 декември м.г. в Трън, за да берат трюфели. Телата им обаче бяха намерени обгорени в джип между селата Рани луг и Насалевци.

Загиналите са на 18, 22 и 26 години. Те са от омуртагското село Илийно. Телата им са открити от брат на едно от момчетата, който е подал сигнал в полицията.

"Двама от  загиналите са първи братовчеди, а другият им е съсед. Занимават се с бране на трюфели. Именно по тази причина са отпътували с две коли и този път, дружно с още четирима души. Такава покруса селото ни не помни. Всички са шокирани. Загубата на толкоз младежи е огромна", каза кметицата на Илийно Вилдан Ахмедова.

По думите й 18-годишният не е семеен. Другите двама са женени. Единият има дете на 2,5 години.