Първо в Lupa.bg: Пепи Еврото избягал в Гърция?

Бившият следовател е обявен за издирване, но успял да духне още рано сутринта

Крими
17:52 - 30 Май 2023
10677
Първо в Lupa.bg: Пепи Еврото избягал в Гърция?

Скандалният бивш следовател Петьо Петров, известен с прякора Еврото, е бил обявен за издирване от МВР по искане на прокуратурата. Това се случва часове след като държавното обвинение проведе акция в ресторант на столичния бул. "Черни връх".

Междувременно се появиха слухове, че Петьо Петров вече е напуснал страната. Според неофициална информация, Пепи Еврото е успял да избяга от България още рано сутринта днес. Проверява се информацията, че той е преминал границата с Гърция. В Солун Петьо Петров притежава заведение в центъра, а освен това по данни на вече бившата му съпруга има и къща. Телефонът му е изключен цял ден.

Преди дни АКФ разпространи снимка на Пепи Еврото с Борислав Сарафов, направена в ресторант "Осемте джуджета". Сарафов заяви, че фотоса е отпреди 3 години, а в заведението отишъл по настояане на главния прокурор Иван Гешев, който обаче така и не се появил. Сарафов е убеден, че е извикан в "Осемте джуджета", за да бъде заснет с Петьо Петров. На снимката вдясно се вижда и бившата вече съпруга на следователя Любена Павлова

Според неофициална информация Петров се търси по дело за изнудване, образувано от районната прокуратура в София. Издирването съвпадна и с интервю на бившата съпруга на някогашния следовател Любена Павлова пред "Антикорупционен фонд" (АКФ). То е по темата със скандала "Осемте джуджета", в който Петров бе посочен като главно действащо лице. Разговорът с Любена Павлова бе анонсиран днес и ще се излъчи утре от АКФ. Според източник на Lupa.bg, Павлова го обвинява, че е отвлякъл детето им.

Акцията в София е проведена късно вечерта в понеделник. Тогава екипи на Специализирания отряд за борба с тероризма и прокуратурата са влезли в известен столичен ресторант на бул. "Черни връх". Aкцията е по разпореждане на Софийската районна прокуратура. Извършени са процесуални действия срещу две лица - известни бизнесмени.

Главният секретар на МВР Петър Тодоров потвърди, че е проведена такава операция. Той допълни, че няма арестувани. Претърсванията са били на няколко адреса. Засега от полицията не дават повече информация. От прокуратурата също няма официално съобщение.