Първо в Lupa.bg: Пиарка на Кунева дала "Европа ни чува" на ГЕРБ

Хитрата дама претоплила девиза на НДСВ от 2009 г.

Политика
08:36 - 09 Април 2019
2142
Първо в Lupa.bg: Пиарка на Кунева дала "Европа ни чува" на ГЕРБ

Управляващата партия ГЕРБ се регистрира с фанфари в ЦИК за участие в евроизборите, но избраният предизборен слоган "Европа ни чува" сложи лъжичка катран в кацата с мед на предизборната кампания. Оказа се, че мотото е взето едно към едно от НСДВ, което се явява с него на вота в далечната 2009 г. Lupa.bg първи се добра до фактите как фразата от три думи смени партийната си принадлежност.

От сигурен източник научихме, че в основата на "трансфера" стои пиар специалистка, на име Диана. Дамата дълги години работи в кабинета на Меглена Кунева, която е водач в листата на Царската партия преди 10 години. Тогава НДСВ се отчете с 205 000 гласа и вкара в европарламента освен Мадам Йес, и Антония Първанова.

Въпросната Диана дори последвала Кунева в Брюксел, но се завърнала у нас през 2011 г. След четири-пет години корпоративна служба в българско-германска компания, от началото на 2016 г. специалистката консултира ГЕРБ. Именно тя "рециклирала" слогана с 10-годишна давност, без работодателите й да обърнат внимание, че манджата е претоплена.

"Дали е скандал, или е гаф, кражба, или плагиатство, несръчно взаимстване или нещо друго, на мен ми е трудно да преценя, защото ми липсват факти, които сигурно няма и да се появят". Така Станимир Илчев, съпредседател на НДСВ и "държател" на слогана на НДСВ от 2009 г. "Европа ни чува", коментира в понеделник факта, че ГЕРБ сега се явява на евроизборите със същия девиз.

Според нашите източници виновницата за странното повторение ще се лиши от ангажиментите си към управляващата партия в следащите няколко дни.