Първо в Lupa.bg: Плаха подкрепа за втори мандат на Румен Радев от БСП (ВИДЕО)

У нас
14:40 - 02 Февруари 2021
5011
Първо в Lupa.bg: Плаха подкрепа за втори мандат на Румен Радев от БСП (ВИДЕО)

Плаха подкрепа за нови 5 години от живота на Румен Радев на президентския стол започна да се появява от страна на БСП. След като вчера той даде заявка, че отправя поглед към нов мандат заедно с вицето си Илияна Йотова, заваляха редица политически декларации в негова полза и от отделни конференции на социалистите, и от левите партии МИР и гражданската платформа на Мая Манолова "Изправи се.БГ".

Чаканата реакция от "Позитано" 20 обаче така и не дойде, въпреки нагласите, че вероятно Столетницата гласува висока оценка за четирите години на Радев като държавен глава. 

Снощи първи от ръководството на БСП темата коментира заместник-шефът на Народното събрание Кристиан Вигенин, който обаче предупреди, че другите партии само се опитвали да яхнат името на Радев в настоящия момент, за да си спечелят дивиденти за парламентарните избори на 4 април. "Да, това е нашият президент, с него нямаме различия по позицията за ГЕРБ и управлението, нашето партньорство ще продължи", обяви той, с което започна да се прокрадва и позицията за подкрепа и за втори мандат на "Дондуков" 2. 

Вигенин обаче не успява да скрие разочарованието си от това, че Радев е избързал със самономинирането си и уточни, че сега не е подходящият момент да се правят заявки за президентски избори, предвид настъпващата кампания за парламентарните. "Когато дойде моментът за номинации, разбира се, че ще обявим решението си, но сега ни е много сгъстена програмата", коментира Вигенин.