Първо в Lupa.bg: Подпалвачът на БГ клуба в Битоля отпраши за САЩ, за да кара камион

Македония е удбашка земя и пари има само за сръбски певци, смята Ламбе Алабаковски

Балкани
18:40 - 18 Декември 2023
4162
Първо в Lupa.bg: Подпалвачът на БГ клуба в Битоля отпраши за САЩ, за да кара камион

Подпалвачът на българския клуб в Битоля Ламбе Алабаковски напуска Северна Македония,  защото както той казва: "Македония е удбашка земя и пари има само за сръбски певци, но не и за македонските". Той е американски гражданин, има малка фирма за товари в САЩ и 2-3 негови камиона, научи Lupa.bg.

Ламбе се върна в РСМ с надеждата да си възобнови музикалната кариера на певец, като запали българския културен клуб „Иван Михайлов“ миналата година и с това се опита да стане отново известен. Това показва, че е търсил само пари и кариера.

Преди 17 години Алабаковски побеждава в музикалното шоу "Star Search". Още с първия си хит „Спаси ме“ Ламбе се изстрелва в звездния небосклон и става всенароден любимец. Докато живее в САЩ прекъсва музикалната си кариера за 7 години. "След 7 години пауза и едно приятно зануляване, бих искал да продължа с музиката, защото това е моят талант от Бог“, сподели Ламбе Алабаковски.

Арестуваният за палежа се е завърнал в родината си през 2021 година. Има две деца Майкъл и Деметриус.

Певецът бе използван като свидетел в делото срещу председателя на клуба „Иван Михайлов“ Любчо Георгиевски, което е недопустимо. Георгиевски е обвинен за разпространение на расистки и ксенофобски материали по електронен път. Пред съда той заяви, че не е сторил зло на никого за разлика от свидетеля на прокуратурата Ламбе Алабаковски, осъден за палежа на входната врата на клуб "Иван Михайлов".