Първо в Lupa.bg: Полицаи търсят Лоренцо на Софка само в Етрополе

Синът на певицата е прекарвал сирийци

Общество
17:36 - 26 Септември 2022
4611
Първо в Lupa.bg: Полицаи търсят Лоренцо на Софка само в Етрополе

МВР издирва сина на Софи Маринова Лоренцо, за да го разпита във връзка с разбита каналджийска схема за трафик на мигранти край Бургас. В момента полицията го търси в Етрополе, където живее майка му, съобщиха пред Lupa.bg от Областната дирекция на МВР- Бургас.  

Младежът се издирва за трафик на сирийци, допълниха от полицията. Ако не бъде намерен скоро, ще го обявят за национално издирване. 

21-годишният арестант Иван С., който бе задържан в петък да прекарва група бежанци край Русокастро, твърдял, че синът на Софи Маринова го взел от строителен обект в София, качил го на БМВ-то и закарал до Дебелт. На входа на селото, колата е спряна от патрулен автомобил и имената на двамата са записани в списъка на проверявани лица.

Иван С. твърди, че Лоренцо го оставил в Дебелт, дал му ключовете за джип „Сузуки Витара“, който бил с пълен резервоар и GPS точка, от която да вземе бежанците, както и указания за обратното връщане до София.

Иван качил нелегалните мигранти, но не е бил предупреден, че вече има нов пункт за проверка край Русокастро, където е станал лесна плячка на граничните служители.

21-годишният общ работник в строителството от София обявил пред разследващите, че ще разкаже всичко, защото бил ядосан, че пратен като пушено месо – неподготвен и подведен.

МВР са предприели мерки незабавно да разпитат Лоренцо, но той не бил открит на постоянния си адрес. Софи Маринова и мъжа й Гринго не давали обяснения къде е 20-годишният младеж. Телефонът му също не отговарял.