Първо в Lupa.bg: Полицията чака показания и свидетели за зверския бой в "Кайт бар"

Охранител на "Делта гард" размаза младо момче заради... парче пица

Новини
12:40 - 08 Юли 2024
6606
Първо в Lupa.bg: Полицията чака показания и свидетели за зверския бой в "Кайт бар"

Шефовете на популярния "Кайт бар" на родното Черноморие - на къмпинг "Градина", също се включи в съдействието и разследването за побоя, нанесен от охранител на заведението над младо момче. Според очевидци инцидентът, довел до счупване на челюстта на момчето и операция в "Пирогов", не е предизвикат от младия мъж, който според негови познати и много добър, възпитан и не е предизвикал по никакъв начин бияча.

"От целия екип на "Кайт бар" искаме да ви потвърдим, че разследваме случая на Владимир Радев от July morning от 2 юли, тук става въпрос за превишени прави и безразсъдно поведение на служител от охранителна фирма.

Ние никога не сме толерирали подобно поведение и ежедневно разговаряме с нашите охранители да уважават клиентите ни и да са в тяхна помощ.

Уверяваме ви, че въпросният служител ще понесе своята отговорност спрямо законите в България", написаха на официалната си страница в социалната мрежа босовете на "Кайт бар".

"Не съм първият, но се надявам да съм последният, станал жертва на своеволията и безразборните побои, които нанасят клубните охрани ежедневно.

Не очаквах да отида на Джулай морнинг в "Кайт бар" и охранител абсолютно безпричинно да повали мой приятел, след което да извади бокс и да разбие челюстта ми на три, подкрепен от друг хладно въоръжен колега, вкарвайки ме в спешното!

Не смятам за нормално да ставаме свидетели на подобни престъпления през 2024 година.

Да си бях останал в Холандия (б.а. - Нидерландия)", написа своята позиция пострадалият Владимир Радев.

Случаят датира от 1-и срещу 2-и юли, когато много млади хора, а и не само, отпрашиха към родното Черноморие, за да посрещнат изгрева на първия ден от седмия месец от годината.

Тогава се случва следното: Охранител на фирмата "Делта гард" е пребил студента Владимир Радев с метален бокс в "Кайт бар" в къмпинг "Градина".

За това сигнализира и неговият приятел - Владимир Чешмеджиев, който разказа за ужаса в профила си във Фейсбук.

Пострадалият е със счупена челюст на три места и е бил е транспортиран до София и опериран по спешност в "Пирогов".

МВР в Бургас също е потвърдило за случая, като вече има образувано досъдебно производство.

Побоят е станал в нощта на 1 юли. Самоличността на заподозрения бияч не е официално известна и потвърдена, но в социалните мрежи вече бяха публикувани негови снимки.

"До инцидента се стигнало, след като друго момче в заведението "Кайт бар" седнало неволно на част от декора на бара. При сядането съборил парче пица.

Секунди след това без никакви обяснения, охранителят от фирмата "Делта гард" го свалил на земята с удар в главата и продължил да го бие. Тогава студентът първи курс - Влади, мой адаш, се намесил, като отишъл при охраната и единствено попитал защо го бие, опитал се е да го разубеди и се е извинявал от негово име.

Като през цялото време е бил с вдигнати ръце, в знак на извинение. За секунди охранителят се е обърнал и започнал да го удря с бокс в челюстта. Още с първия удар Влади изпада в безсъзнание на земята и едва след като връща съзнание, разбира, че ударите са били с бокс, а челюстта му е счупена", разказва в профила си Владимир Чешмеджиев.

"Познавам Влади от 3-годишен, познавам и семейството му: мили, възпитани и добри хора. Влади е приятел на сина ми от детската градина. Каквото и да се е случило в "Кайт бар" на Градина, не вярвам Влади да е заслужил частен охранител да му строши лицето с бокс!

"Делта гард" - познатите от протестите преди няколко години биячи. Защо "Кайт бар" ги е наел, не знам? Защо не са извикали полиция, също не знам. Искам да помогна на Влади да даде гласност на случая, затова се включвам с пост. Бързо възстановяване, Владимир Радев! Милка Текелиева, кураж!", пише семейната приятелка Гергана Мирчева, изляла мъката и огорчението си в социалната мрежа.

Извършителят на криминалното деяние е бил посочен от няколко свидетели, но "полицията заявила, че няма право без основание да навлиза на територията на заведението и поискала двамата от свидетелите да дадат показания в районното". От полицията в Бургас отричат да са отказали да съдействат в нощта на инцидента.