Първо в Lupa.bg: Посланик Румяна Бъчварова събира камъни в Израел (СНИМКА)

Новини
16:00 - 21 Май 2020
3984
Първо в Lupa.bg: Посланик Румяна Бъчварова събира камъни в Израел (СНИМКА)

Посланикът на България в Израел Румяна Бъчварова всеки ден събира камъчета във формата на сърце от средиземноморския бряг край Тел Авив. Това стана ясно от пост на дипломата на личната й страница във фейсбук.

Социоложката, която бе началник на кабинета на премиера Бойко Борисов, а също така бе и вицепремиер и министър на вътрешните работи, бе изпратена като посланик в еврейската държава през лятото на миналата година.


"Сърца, които колекционирам всеки ден. Всички те са изваяни от природата. Морската вода ги е оформила като човешки - големи, малки, счупени, стеснени, наранени, удължени, с дупки, бяла, светла, тъмна ... всички уникални", написа Румяна Бъчварова във фейсбук и публикува снимка на събраните от нея камъчета.

Средиземноморското крайбрежие на Тел Авив е едно от най-красивите в света

Посолството на България в Израел се намира в Тел Авив, където се намира една от най-дългите крайбрежни алеи в света. Средиземно море изхвърля на красивите израелски плажове най-различни пъстроцветни миди, раковини и камъчета в различни форми. Очевидно посланик Бъчварова е впечатлена от камъчетата под формата на сърце и е решила да ги колекционира.

Израел се отмива от водите на три морета - Средиземно, Червено и прочутото Мъртво море. Неслучайно въпреки терористичните заплахи спрямо еврейската държава страната привлича туристи от цял свят.