Първо в Lupa.bg: През 2020 г. дават 4 млн. лв. на затворите

В първите дни на новата година ще бъдат обявени 200 свободни места за надзиратели

Ексклузивно
14:36 - 30 Декември 2019
3084
Първо в Lupa.bg: През 2020 г. дават 4 млн. лв. на затворите

Правосъдният министър Данаил Кирилов е разрешил увеличаването на щатните бройки в Главна дирекция „Изпълнение на наказанията” и „Съдебна охрана”, научи Lupa.bg от свои източници. За целта ще бъдат отпуснати близо 4 млн. лева.

В първите дни на новата година ще бъдат обявени 200 свободни места за надзиратели, социални работници, инспектори и психолози. „Щатовете не са много за двете дирекции, но по-добре малко, отколкото без хич”, коментира пред Lupa.bg служител на правосъдното ведомство.

Най-напред ще се задоволят нуждите на затворническите общежития, тъй като там персоналът недостига. Охраняват се от един човек и рискът да се извърши ново бягство е огромен, разкриват запознати с проблемите на затворите.

Мартин Шахънски избяга заради любовна драма 

Последният случай на изчезване на пандизчия е от 21 октомври. Тогава 18-годишният Мартин Шахънски духна от затворническото общежитие в Смолян, за да се види с приятелката си и се скри в родното си село Калояново. За късмет беглецът бе бързо намерен и за провинението си получи 6 месеца тъмница.