Първо в Lupa.bg: "Кока Кола" пусна енергийна напитка

Тя ще съдържа кофеин, гуарана и витамин B, няма да има таурин

Новини
17:02 - 06 Март 2020
7525
Първо в Lupa.bg: "Кока Кола" пусна енергийна напитка

"Кока Кола" представи официално днес своята нова енергийна напитка - "Coca-Cola Energy". Компанията обяви решението да разшири портфолиото си от продукти, а "Coca-Cola Energy" е първата енергийна напитка в него.

От компанията обявиха, че през 2020 г. планират да разширят позиционирането на "Coca-Cola Energy" на допълнителни пазари с първоначален фокус върху Европа. Продуктът ще се появи в България буквално след няколко дни, "през този март", както гласи прессъобщението на марката.

"Coca-Cola Energy" е с добре познатия вкус на газираната напитка, съдържа кофеин от естествени източници, екстракти от гуарана и витамин B. В напитката няма таурин. Продуктът ще се предлага в опаковки от 250 мл.

„Coca-Cola Energy включва съставки, придобити от естествени източници и познатият и освежаващ вкус на "Кока Кола", казва Светлана Димитрова, мениджър на газираните напитки в компанията. „По време на разработването на рецептата запазихме тези две качества в основата на напитката и сме горди, че я предлагаме под марката "Coca-Cola". С удоволствие каним хората да опитат тази нова и различна енергийна напитка, която е предназначена да допълни бързото и често доста натоварено ежедневие.“

Създадена като напитка за млади хора (18-35 г.), "Coca-Cola Energy" ще бъде рекламирана в съответствие с отговорните маркетингови указания на корпорацията. Според насоките на UNESDA, кампанията няма да включва активности в близост до начални и средни училища и смесването на напитката с алкохол няма да бъде насърчавано.