Първо в Lupa.bg: Родителите на Иван смятат, че е бил убит

Новини
15:55 - 04 Септември 2019
6250
Първо в Lupa.bg: Родителите на Иван смятат, че е бил убит

Семейството на 28-годишният Иван Йорданов, който бе открит мъртъв след едноседмично издирване, не вярва той да се е самоубил. Майката и бащата на младия мъж са убедени, че някой е ликвидирал сина им. Според полицията, Иван се е обесил. Както Lupa.bg извести още докато течеше издирването, той е бил силно дрогиран и напълно неадекватен вследствие на погълнатата дрога.

Варненската районна прокуратура е образувала досъдебно производство за „евентуално склоняване към самоубийство срещу неизвестен извършител” във връзка с откритото в гората край Любен Каравелово тяло на Иван Йорданов. По данни на държавното обвинение все още не са излезли резулатите от назначените експертизи, но категорично по тялото няма никакви следи от насилие. 

Докато течеше издирването на Иван Йорданов, майка му публикуваше негови снимки във Фейсбук и апелираше: "Искам си момчето живо"! Жената не вярва, че сина й е посегнал сам на живота си

Според кметът на селото Иван Димитров и мъжът, открил тялото, въже край или на трупа не е видяно. „Бях на мястото преди следователите, въже нямаше нито около момчето, нито някъде по него. Видях го с очите си”, категоричен е кметът на селото. Това е причината родителите на Иван да смятат, че сина им е бил убит. Бащата допуска, че някой умишлено му е дал силна доза наркотици. Кметът допълни, че сутринта бащата на Иван е бил в кметството, за да вземе смъртния акт на сина си, но той също не е споменал нищо за въже или обесване.

Близки до разследването споделиха, че първите проби на Иван за наркотици са положителни, но още не са излезли окончателните резултати. Припомняме, че Иван Йорданов изчезна след нелегално техно парти с около 150 участници, самоорганизирали се чрез Фейсбук. Повечето пушели трева и взимали други наркотици. Очевидно психиката на Иван не е издържала и той е посегнал на живота си. Преди това се обадил на баща си и провел крайно неадекватен разговор.