Първо в Lupa.bg: Румен Вълка измамен от адвоката си

Гайтански е бил предупреден от ортака си Ахмед Доган да се покрие в чужбина, но не му повярвал

Политика
18:06 - 12 Септември 2024
6512
Първо в Lupa.bg: Румен Вълка измамен от адвоката си

Бизнесменът Румен Гайтански - Вълка е направил огромната грешка да се предаде на властите доброволно по съвет на адвоката си Константин Симеонов и сега рони горчиви сълзи за това решение. Кралят на боклука се е оставил юридическият му екип да го убеди, че ще остане зад решетките не повече от 72 часа и сега плаща наивността си с престой в килия, чийто край не се вижда.

Lupa.bg научи от свои източници, че Вълка е бил предупреден от ортака си Ахмед Доган да се покрие в чужбина. Бизнесменът обаче решил да се довери не на преценката на агата, а на скъпоплатените си адвокати и направил сериозна грешка.

Опитният Константин Симеонов е адвокат и на Банкера - беглец Цветан Василев. Него обаче не успя да накара да се предаде

В интерес на истината проблемът може и да е комуникационен, тъй като при предаването на Гайтански Косьо Симеонов беше в чужбина. А защитата пое сътрудникът му Красимир Донков. Вълка обаче бил бесен, че се е прецакал да търка наровете, вместо да си пече задника в Турция.

След завръщането си Косьо Симеонов се опитва всячески да замаже гафа си и обикаля студия и вестници с твърдението, че атаката срещу клиента му е политическа.

"Всъщност всичко, което се случва и с Росенец, и с Бояна, и с Гайтански, са сцени от един и същи сериал, който е подготовка за предстоящите избори", каза Симеонов в предаването на Сашо Диков миналата седмица. Такива твърдения обаче едва ли могат да намерят юридическа обосновка.

Гайтански е обвинен по разследване за отпуснат кредит за 148,5 млн. лв. от Българската банка за развитие (ББР) през 2019 г. Той е в ареста от средата на август.