Първо в Lupa.bg: Самоубилият се прокурор Миков изпаднал в тежка депресия

Юристът така и не успял да завърже връзка след развода си, странял от колегите

Новини
21:53 - 04 Септември 2019
13429
Първо в Lupa.bg: Самоубилият се прокурор Миков изпаднал в тежка депресия

Прокурорът Васил Миков, който бе намерен мъртъв в дома си днес следобед, е посегнал на живота си след пълно фиаско в личния живот. През последните 6-7 години той се променил доста, все по-рядко контактувал с колегите си от Върховната касационна прокуратура и имал угрижен вид, разкриват пред Lupa.bg негови познати.

В 15,20 часа днес той бе намерен прострелян със собствения си пистолет в дома си. Сигнал на тел. 112 е подала дъщеря му, която заварила жестоката гледка. В 15,35 ч. тя уведомила властите, че баща й най-вероятно се е самоубил. Прокурорът има две деца.

Васил Миков живеел сам, преди години приключила последната му неуспешна връзка с жена. След развода той така и не успял да намери нова трайна любов. Неотдавна започнал да се среща със столична адвокатка, но между тях не се получило нищо.

Дела не водел, занимавал се главно с аналитична работа. Почти нямал приятели, с колегите си не общувал много. Въпреки това във ВКП го помнят като етичен и добронамерен колега.

Смятат, че е изпаднал в депресия. Ставал все по-саможив и не се събирал с никой от службата. Никой не знае да е страдал от някаква болест. Не е оставил и предсмъртно писмо.