Първо в Lupa.bg: Шофьорът, убил Явор и Ани на "Сливница", излиза на свобода

Адриан Антонов е дал нови показания

Новини
16:45 - 14 Юни 2023
5942
Първо в Lupa.bg: Шофьорът, убил Явор и Ани на "Сливница", излиза на свобода

Адриан Антонов, който погуби Ани и Явор на булевард "Сливница" ще иска съвсем скоро да излезе на свобода. Това съобщи за Lupa.bg адвокатът му Димитър Марковски. Опитният юрист вече подготвя документите.

Медията ни научи още, че преди дни Адриан е дал нови показания.

Както Lupa.bg първа писа, по закон за непредумишлено убийство може да се лежи не повече от 2 месеца, затова най-вероятно съдиите ще пуснат неопитния шофьор да дочака делото си на свобода под "подписка" или  "парична гаранция". Чистото минало и добрите характеристики на момчето също ще помогнат за изменение на тежката му мярка. След това в дело съдът трябва да определи дали ще го вкара отново зад решетките. 

Lupa.bg разбра още, че новите показания на Адриан са за да може да се разясни каква е ролята на другата кола, която се е намирала на мястото на трагедията.

Явор и Ани живеели заедно повече от две години. Момчето загина на 22 години, момичето бе на 24 години.

Двамата загинаха, блъснати от каращия с висока скорост неопитен шофьор Адриан Антонов. Той е имал книжка едва от три месеца.

Антонов помете Явор и Ани на пешеходна пътека в нощта срещу 8 май. От удара тялото на Явор изхвърча на 300 метра. Според полицията той не е бил употребил алкохол или наркотици.