Първо в Lupa.bg: Ще си върне ли Мартин Петров откраднатите от банката 3,8 милиона лева?

Тръгна делото за източените сметки на футболата звезда. Той не се появи в съдебната зала, прехвърли на адвокатите да се борят с "Уникредит Булбанк"

Футбол
14:24 - 04 Юли 2019 (обновена)
10866
Първо в Lupa.bg: Ще си върне ли Мартин Петров откраднатите от банката 3,8 милиона лева?

Футболната звезда Мартин Петров отсвири дело за изчезнали му според него 3,8 млн. лева от сметки в "Уникредит Булбанк". Той не се яви в сградата на Софийски градски съд и остави адвокатите му да водят съдебната битка.

Въпреки отсъствието на футболиста, страните решиха да дадат ход на делото. Адвокатите на Петров оспорваха всички документи, които са представени от банката. В залата стана ясно, че футболистът незнайно откъде е получил информация за липсващите си суми от банката, още преди тя да му бъде представена официално от "Уникредит Булбанк". Това наложи съдията по делото да даде кратка почивка, за да може страните да се запознаят по-обстойно с документите. Стана ясно,  че са извършени 456 операции от 13 сметки на футболиста.  Много от документите дори били унищожени. Самият Мартин Петров нямал пълната документация за всички извършени банкови операции. Той е категоричен,  че е жертва на престъпление.  Звездата даже нямал информация и какво се случва в досъдебното производство по делото. За да може да приключи досъдебното производство съдът реши да прекрати делото,  докато работата на дознателите приключи.  Съдебният състав се мотивира,  че няма яснота по всички документи,  както и факта,  че заподозряна по делото жена не може да бъде открита. Юристите на Мартин Петров могат да обжалват това спиране на процеса.  Те определиха прекратяването на делото като недопустимо и изискаха протокол от заседанието.  

Футболната ни звезда от близкото минало Мартин Петров "изгоря" с 3,8 млн. лв., след като в продължение на години са били източвани банковите му сметки. Футболистът установил измамата на 18 август 2017 г. при посещение в клон на банката. Тогава разбрал, че трудовият договор на назначения му от трезора личен банкер Ирина Ч.А. е прекратен още преди 10 месеца.

В този период обаче уволнената служителка продължавала да предоставя на Петров информация за неговите сметки, депозити и операции. Шокът за бившия национал дошъл малко по-късно, когато поискал официални справки за движението на парите му. Оказало се, че в периода 2007-2017 г. без негово знание, съгласие и подпис, са извършени над 450 платежни операции по 13 негови сметки. Сред тях дори теглене на пари в брой на каса в офис на банката, закриване и откриване на депозити и превеждане на суми на трети лица, които Футболист №1 на България за 2006 година не познавал.

Впоследствие Ирина А. изчезна и в момента е в неизвестност. Оказа се, че служителката на банката е измамила и други клиенти, сред които е дори певицата Богдана Карадочева. Заради скандала бе сменен шефа на банката Левон Хампарцумян, макар отстраняването му да бе представено елегатно от италианците като "вътрешна трансформация".

Снимки: Агнес Методиева