Първо в Lupa.bg: Сменят шефа на МВР-Варна

Началник №1 е директорът на полицията във Видин Петър Коцин

Общество
11:36 - 10 Август 2019
15828
Първо в Lupa.bg: Сменят шефа на МВР-Варна

МВР във Варна скоро ще има ново ръководство, научи Lupa.bg от свои хора във Вътрешното министерство. Високопоставени полицейски източници обясниха, че предстои рокада по върха на Областната дирекция в морската столица, начело с комисар Даниел Пашов.

Николай Спасов се очаква да поеме МВР във Варна

Според данните до момента на неговото място се очаква да бъде назначен сегашният началник на полицията в София - област Николай Спасов, който зае поста през юни 2018-а.

Смяната е провокирана от бурно национално съвещание в края на юни, проведено в София, на което станало ясно, че отличници по всички показатели на свършена работа и достигнати резултати са областните дирекции във Видин и Стара Загора.

Петър Коцин (вляво) награждава свой служител по повод професионалния празник на МВР

Като полицейски началник №1 тази година от МВР посочиха старши комисар Петър Коцин, шеф на дирекцията във Видин.

На този фон резултатите във Варна били критично слаби. Сравнението било правено по „таблиците на успеха” – приключени дознания, разкрити кражби, грабежи и престъпления против личността, кадрово обезпечаване, взаимодействие с прокуратурата, както и медийно представяне.

Затова шефовете в София били твърдо решени в морската столица да поставят нов началник, който да изведе полицията на ново ниво на работа, обясни информаторът ни.