Първо в Lupa.bg: Софиянец е в гладна стачка от 17 дни

Общество
22:00 - 26 Август 2020
5908
Първо в Lupa.bg: Софиянец е в гладна стачка от 17 дни

Столичанин е в гладна стачка в знак на протест срещу властта вече 17 дни. Рекордното гладуване бе съобщено от племенника му - също активен демонстрант, Александър Василев. За подвига той разказа, че затова родственикът му не може да присъства физически на жълтите павета. 

Това е шестият известен досега с мълчаливия си и обърнат към себе си начин на бунт. Гладна стачка на 20-я ден от протестите обявиха петима души, от които едва двама успяха да не приемат храна и вода повече от 3 денонощия. 

Димитър Велин обаче удържал яростно поста, както племенникът му коментира - "срещу клептокрацията завзела висшите ешалони на властта"

"Уви, няма възможност физически да присъства на протестите в София, най-вероятно за първи път от края на 80-те насам. От множество години, този човек отстоява гледната си точка, че тези 30 години преход, са само предаване на кокала на децата им. Отстоява позиция, че преобладаващата част от инвестиционните проекти са в разрез с всякакви правила, нарушават всякакви екологични норми и имат за цел единствено да постигнат бързо забогатяване на определени кръгове на гърба на всички ни. Когато хората прибягват до подобни отчаяни форми на протест, явно нещо основно е много счупено и подлежи на пълна промяна", написа Александър.