Първо в Lupa.bg: Софийската бърлога на австралийския  терорист 

Брентън Тарант наел стая за 72 лева на метри от ГДБОП и на 5 мин. от летището

Крими
07:45 - 17 Март 2019
2102
Първо в Lupa.bg: Софийската бърлога на австралийския терорист 

Австралийският терорист Брентън Тарант, който отне живота на десетки в новозеландския град Крайстчърч, е наел стая в софийски хотел за две вечери, но спал в нея само веднъж, научи първо Lupa.bg.

Според нашите източници масовият убиец бил посрещнат от рецепционистите на един от известните за чужденците бюджетни хотели в столицата привечер на 9 ноември 2018 г., като резервирал мястото предварително с кредитна карта, издадена в Австралия. Тарант искал да нощува в двойна стая и не е имал предпочитания на кой етаж ще бъде настанен, нито какъв да е изгледът от нея. Хотелът е на броени метри от сградата на ГДБОП и на пет минути от летище „София“. 

Австралиецът платил общо 144 лева за двете нощувки, но бил в леглото си само първата нощ, преди на 10 ноември да отпраши на дълъг тур из историческите места на България с рент-а-кар. Колата платил с банков превод преди да кацне у нас от Дубай.

Терористът с крайнодесни националистически възгледи решил да отседне в максимална близост до летището и не проявил никакво желание да се разходи из центъра на столицата ни. Вместо това се отправил директно към популярните местности из страната. По наша информация, поне докато е бил в София, макар и за кратко, движил само в своята компания. За автомобила под наем му се наложило да плати допълнително, тъй като не бил наясно с политиката на хотела. 

Въпросната сграда е предпочитано място за отдих от чужденците не само заради близкото си нахождение до аерогарата, а и защото цените на стаите са по-поносими, в сравнение с тези на популярните световни вериги. Тепърва ще се уточнява дали Тарант е бил в контакт с нашенци, дали е пътувал с някого и дали е водил кореспонденция с българи преди кратката си визита. Службите вече увериха, че засега няма данни той да е развивал каквато и да е терористична дейност в България, но телефонният номер, който ползвал у нас, е обект на проверка. Вероятно не е ползвал българска сим-карта по време на престоя си.