Първо в Lupa.bg: Стамен Белчев се завръща в ЦСКА, Крушчич си тръгва

Топ
12:05 - 14 Април 2020
2524
Първо в Lupa.bg: Стамен Белчев се завръща в ЦСКА, Крушчич си тръгва

Стамен Белчев се завръща в ЦСКА, научи Lupa.bg. Той ще е новият старши треньор на армейците, след като стартира подновяването на първенството, ако изобщо има такова.

Белчев, който разтрогна официално с новака в елита Арда, ще замени на ветровития пост Милош Крушчич. Промяната е продиктувана и от факта, че собственикът на клуба Гриша Ганчев ще свие доста бюджета на "Армията" заради задаващата се икономическа криза, а също и заради стартирането на новия стадион, който също не е ясно кога ще стане факт.

Преди няколко месеца слуховете твърдяха, че 50-годишният Стамен Белчев отново е близо до треньорския пост в ЦСКА, но хасковлията отказа и предпочете да остане в Кърджали.

Българинът е склонен да работи при червените на доста по-ниска заплата от тази на Крушчич, което удовлетворява Ганчев.

Благодетелят на ЦСКА започва да орязва бюджета, като една от стъпките ще е разкарването на голяма част от чужденците, които до този момент обличаха фланелката на клуба. Техните заплати варират от порядъка между 15 и 25 хиляди евро месечно.

Преди два дни се появи информацията, че Раул Албентоса - един то най-стабилните играчи на отбора, ще се раздели с армейците, като ще се откаже и от трудовото си възнаграждение за април, май и юни. В момента испанецът е контузен и се възстановява.

Усилено се търси отбор на голмайстора Али Соу, за който вече има постъпили две оферти в клуба, но на този етап няма как да бъде реализиран трансфер заради пандемията в цял свят. На този пост ЦСКА разполага и с Ахмед Ахмедов, който загатна за своя потенциял в последните двубои преди прекратяване на шампионата.

Другите, които ще си тръгнат от "Армията", са Едвин Джеси, Върнан Анита, Вив Соломон-Отабор, който не е харесван изобщо от феновете на отбора, както и вторият капитан Рубен Пинто, който беше набеден за един от хората, които мътят водата в съблекалнята. Руснакът Денис Давидов почти сигурно си тръгва и той.

Не е ясна съдбата на Енрике Рафаел, който дълго време беше контузен, и на Греъм Кери, Томи Юрич и Жеферсон.

Със сигурност в отбора остават вратарят Густаво Бусато, Брадли Мазику, Евандро, Тиаго и новата покупка Стефано Белтраме.

За подновяването на първенството и началото на следващото ЦСКА ще разчита предимно на млади български момчета, като с четирима от тях почти има договорка да облекат алената фланелка.

Снимки: Lap.bg