Първо в Lupa.bg: Стартира петиция за закриване на националния отбор!

"Не искаме повече честта ни като българи да бъде потъпквана!", заявяват инициаторите

Новини
11:33 - 11 Юни 2019
2847
Първо в Lupa.bg: Стартира петиция за закриване на националния отбор!

Падението е пълно - срам и резил и срещу Косово. България загуби с 2:3 от новосформираната република, а с това и шансовете за класиране на Евро 2020. За никой не е новост и за никой не е тайна, че от няколко кампании за големи форуми свършваме вече преди да сме започнали.

От 2004-та не сме участвали никъде, а оставаме само с мечтите си. Всички са недоволни, в отбора всички са сърдити - от президента на БФС Борислав Михайлов, та като се стигне до тези под него, включително и модните икони, наричани футболисти.

Снощният резил подтикна група фенове да организират петиция за закриване на националния отбор.

Ето и обосновката на феновете:

"Искането за тази петиция е продиктувано от продължилото с години, безотговорно, смехотворно, безочливо представяне на българските национали по футбол.

Всеки един момент, в който отново се оказваме победени от, меко казано, нискокачествени отбори на други доста по-непретенциозни страни във футболен аспект, толкова повече се отъпква честта и достойнството на всеки един български гражданин и най-вече привърженик на най-многолюдния спорт в света.

Конкретно имаме потъпкване на конституционно заложени принципи и личностни права, които по един или друг начин биват накърнени. Упрекът не е пряко насочен лично към текущите играчи (с изключение на "татковото вратарче" г-н Николай Михайлов), а е яростен призив да се прекрати шуробаджданащината и ролята на лични отношения и налагани прищявки в ръководството на националния щаб. Всяка една тяхна непристойна постъпка и видимо неадекватно действие се отразява и на терена, където мач след мач сме длъжни да скланяме глави посрамени, което е в противовес с цялостния лик и неповторим дух на българския народ.

Правим тази петиция, мотивирани от по-горе написаното и споделените отрицателни чувства с доста голяма маса от българския народ, към когото отправяме своя апел:
"Изразете своята воля, колкото и мъчно и принципно да ви се струва. Достатъчна е всеобхватната криза, в която се намираме. Нека не се опорочава допълнително името ни като нация и отделно да не губим от страстта на Великата игра, наречена футбол".

Петицията можете да видите и подпишете ТУК!

Какво ще се промени в националния отбор, предстои да видим. Следващия мач на България е гостуване на Англия на 7 септември на "Уембли", а момчетата на Красимир Балъков ги очаква визита на Черна гора на 11 октомври, а три дни по-късно лъвовете ще имат честта да играят отново пред своя публика - срещу англичаните.