Първо в Lupa.bg: Столични ченгета ловят бежанци на „Цариградско“

Общество
13:59 - 27 Юли 2021
4019
Първо в Lupa.bg: Столични ченгета ловят бежанци на „Цариградско“

„Цариградско шосе“ почерня от полиция, съобщиха пред Lupa.bg очевидци. От пресцентъра на СДВР обясниха за медията ни, че се провежда акция по задържане на бежанци.

„Хванати са шестима чужди граждани, които са обяснили, че идват от Сирия. Не са имали документи за самоличност. Тепърва ще се изяснява как са влезли в страната“, казаха от СДВР.

В района на Цариградско шосе често се извършват акции по залавяне на мигранти, допълниха от Столичната полиция.

Само преди дни там бяха заловени 11 бежанци. Те са били открити близо до отбивката за столичния квартал „Младост“. Чужденците са били изоставени от трафиканти в района.

Ежедневно в цялата страна се извършват акции по задържането на мигранти. Българи им помагат да прекосят страната. Миналия месец бяха задържани край Хасково двама нашенци заедно с 29 чужденци от Иран и Ирак. Те са влезли в България от Гърция, в землището на село Мезек. Продължили да се движат пеша няколко часа и стигнали гориста местност, където изчакали идването на товарния автомобил, в който се намирали нашите каналджии. Чужденците се качили в колата и трябвало да бъдат закарани до София.