Първо в Lupa.bg: Телевизията на БСП внезапно спря

Актуални новини
12:18 - 19 Август 2020
9692
Първо в Lupa.bg: Телевизията на БСП внезапно спря

БСТВ, телевизията на най-голямата опозиционна партия у нас, вчера вечерта внезапно спря, видя Lupa.bg.

„Спрян е сигналът на БСТВ... първо токът, а после и сигналът...
ПП: протести на живо-един друг път”, написа във Фейсбук малко преди полунощ шефът на новините в телевизията на БСП Кармелита Тонева.

По информация на Lupa.bg вчера е бил прекъснат токът на целия комплекс, където се помещава телевизията – бившия Хладилен завод, собственост на бизнесмена Васил Василев. Малко по-късно на място пристигнали служители на ЧЕЗ, но след кратък оглед заявили, че нямат представа какъв е проблемът и си отишли. Върнали се сутринта и обявили, че ще изпратят специална подвижна лаборатория за проверка на проблема. Няколко часа по-късно и оператърът спрял сигнала на телевизията.

Междувременно директорът на телевизията Вяра Емилова еднозначно се оплака във Фейсбук, че спирането на тока в сградата е доста съмнително.

Ето каква е нейната реакция в социалната мрежа:

БСТВ – БЕЗ ТОК И БЕЗ СИГНАЛ. АВАРИЯ ИЛИ „АВАРИЯ“?
Българска Свободна Телевизия, телевизията, която всяка вечер предава на живо антиправителствените протести, е принудително накарана да замълчи.
Защото вече повече от 12 часа сградата й няма ток.
Електроснабдяването, спряно снощи, първоначално с аргумента „планирана профилактика“, така и не е възстановено.
По неизяснени причини.

„ТОКОВ УДАР“ за телевизията, търсена и гледана като единствената електронна медия, показваща изцяло – без цензура и ограничения – протестите срещу мутренската власт.

Това ли измислиха като противодействие на свободното слово?