Първо в Lupa.bg: Тим и Ралф изхвърлили вещите на убития германец в Златни пясъци

Общество
17:30 - 25 Октомври 2021
4191
Първо в Lupa.bg: Тим и Ралф изхвърлили вещите на убития германец в Златни пясъци

Двамата германци Тим и Ралф Кристиан, убили свой сънародник в балчишкото село Соколово, са направили пълни самопризнания. Те разкрили пред разследващите, че са умъртвили жертвата си за пари, научи Lupa.bg от отлично осведомени източници.

Убийството е било планирано. След като германците, които са баща и син, се отървали от своя сънародник, отишли в дома му. Те оставили бележка пред портата, че искат 100 000 лв., за да запазят живота му. Съпругата му я видяла и се обърнала към полицията. 

След убийството Тим и Ралф отишли на Златни пясъци, за да изхвърлят вещите на жертвата си. По-късно, когато ги заловили, завели криминалистите там, разказват нашите източници.    

На 20 октомври съпругата на 59- годишен изчезнал германец е подала сигнал в полицията, че мъжът й е бил отвлечен. Тя дори получила ултимативно писмо с искане за паричен откуп в размер на 100 000 лева, който да бъде събран в следващите 48 часа. Бележката била придружена от биологичен материал и пръстен на отвлечения.

За броени часове е разкрито, че се касае не само за отвличане, но и за убийство. Двама мъже – 59-годишният Ралф и 23-годишният Тим са установени като извършители на тежкото деяние и са привлечени като обвиняеми. Те са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор. В Добричкия окръжен съд е внесено искане за налагане на мярка за неотклонение "задържане под стража“, което бе уважено и двамата обвиняеми остават в ареста.