Първо в Lupa.bg: Томислав Дончев излиза от активната политика?

Ексклузивно
13:08 - 10 Май 2021
11606
Първо в Lupa.bg: Томислав Дончев излиза от активната политика?

Вицепремиерът и министър по еврофондовете от първия кабинет на Бойко Борисов Томислав Дончев излиза от активната политика, научи Lupa.bg. След последните драматични събития в ГЕРБ той споделил на близките си сподвижници в партията, че смята да остане да работи в нея, но отстрани, по-скоро по организационните въпроси, отколкото да продължи да поема високи държавнически постове. Екс кметът на Габрово стоял плътно зад шефа си Борисов, но споделил, че има нужда от ново кариерно развитие - далеч от Министерския съвет. 

Първият слух, че Дончев може да сдаде мястото си на "Дондуков" 1 дойде след решението на премиера в оставка да предложи не себе си, не него, а бившия зам.-шеф на ДСБ Даниел Митов за проектопремиер при връчването на първия проучвателен мандат за съставянето на кабинет в рамките на отиващия си 45-и парламент от Румен Радев. Тогава се заговори, че Дончев категорично е отказал на Борисов да се върти името му и е дал джентълменски хода на Митов да "блесне" пред камерите. 

Днес пък Дончев многозначително реши да обнови биографията си в социалната мрежа фейсбук, като написа: 

"Бивш кмет, министър, нар. представител, член на ЕП, вицепремиер. Но преди всичко – буден гражданин", което допълнително подклажда съмненията, че габровецът действително има намерение да се оттегли от активната политика.

Въпросната промяна му донесе доста неласкави коментари под профилната му снимка, предимно от бивши негови симпатизанти, роптаещи срещу липсата на работещо електронно управление и пръсването на милиарди за изграждане на системите, които все още, близо 12 години от началото на ГЕРБ ерата, не функционират.