Първо в Lupa.bg: Това е мъжът, ликвидирал жена си снощи (снимки)

"Честта е по-важна от животa", написал Любомир, преди да убие съпругата си Светла

Ексклузивно
14:48 - 25 Февруари 2020
17246
Първо в Lupa.bg: Това е мъжът, ликвидирал жена си снощи (снимки)

"Честта е по-важна от живота", е последният пост във фейсбук на Любомир Славейков, преди да посегне на жена си Светла.

Мъжът обновил статуса си в 0,27 часа снощи. Сигналът за убийството в столичния квартал "Модерно предградие" постъпва буквално минути по-късно. От профила на мъжа във фейсбук става ясно, че със Светла са били в процес на тежък развод. Мъжът си е позволявал да я обижда доста грубо в личния си профил  и откровено да се заканва, че "ще направи нещо". В един от последните си постове той я нарича "шибаната ми бивша жена".

Само дни преди трагедията - на 18 февруари, Любомир Славейков пише: "Животът беше приказка, сега е кошмар... Но Чичо ще си направи от лимоните една лимонада и ще бъде герой в нова приказка".

Любомир Славейков, захапал скъпа пура и наченал бутилка уиски

На 24 януари Любомир Славейков сякаш предупреждава какво ще направи. В официалната си страница във Фейсбук той пише: "Послание за законодателите: Върнете смъртното наказание и премахнете доживотния без право на обжалване! И вие знаете, че човек, загубил всичко завинаги, е способен на всичко."

Междувременно стана ясно, че убитата 48-годишна Светла Славейкова е била пребита до смърт, а не застреляна. Освен това по тялото й има и порезни рани, съобщиха от Софийска градска прокуратура, под чието ръководство се води разследването на тежкото престъпление.

Къщата, в която е била разстреляна Светла Славейкова

Припомняме, че сигналът за трагедията е подаден от 20-годишния син на съпрузите. На място веднага са изпратени екипи на полицията и две линейки на Спешна помощ. Лекарите само констатирали смъртта на жената, а съпругът убиец бил транспортиран в "Пирогов" в много тежко състояние, тъй като направил опит да се самоубие с газов пистолет и си е нанесъл порезни рани в областта на китките и сърцето. За живота му още се борят в "Пирогов".

От държавното обвинение уточниха, че 48-годишната жертва и съпругът й, който й е връстник, са били разделени. В къщата, където е извършено убийството, жената е живяла на квартира. Престъплението е извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост - на жертвата са нанесени множество травматични увреждания в областта на гърдите и главата. Установен е и мотивът за убийството – ревност.