Първо в Lupa.bg: Уволниха Радина Червенова

Легендарната журналистка вече няма да е част от екипа на "Преди обед" по Би Ти Ви

Новини
13:05 - 01 Септември 2023
42559
Първо в Lupa.bg: Уволниха Радина Червенова

Сашо Кадиев не е единственият, който си отива от "Преди обед" по Би Ти Ви. Журналистическата легенда Радина Червенова е била изненадващо освободена от предаването. Тя няма да е част от сутрешния блок на Би Ти Ви, стартиращ на 4 септември, научи първо Lupa.bg.

Радина узнала, че е освободена, буквално преди дни. Тя излязла в летен отпуск заедно с целия екип на предаването с уговорката да се съберат в края на месеца. В сряда от "Преди обед" й се обадили с тревожна новина - тя нямало да остане в екипа. Причината била в искането на медиата за изцяло нови лица, които да са на възраст до 50 години. Телевизията не дължи обезщетение на съпругата на Коко Каменаров, тъй като тя е на граждански договор там.

Радина била силно разстроена от освобождаването си - не толкова от отстраняването от екран, колкото от начина, по който се е случило. "Можеха да ми кажат по-рано, а не дни преди старта на предаването. Това не е почтено. Работя от 40 години в телевизия, никога не бива да се постъпва така с колеги", казала огорчената Червенова пред хора от екипа. Тя дори не е имала възможност да се сбогува с тях.

Славната водеща на "По света и у нас" имаше постоянна рубрика в предаването, която обаче не се радваше на особен интерес от страна на зрителите, което пък смъквало рейтинга на цялото предаване. Поредицата се излъчваше 2 години. Радина стана част от екипа на "Преди обед", след като напусна "По света и у нас".

Сега вместо нейната рубрика, на екран ще се изявява новото попълнение Ванина Цонева. Дамата се рекламира като специалист в сексуалните и човешките отношения и наскоро се завърна от Америка. Тя всяка седмица ще представя авторския си проект „Секс/Връзки“.

Радина Червенова със съпруга си Коко Каменаров