Първо в Lupa.bg: Васил Божков се готви за избори, прави нова партия с бизнесмени с дела

В новия проект участват бивши седесари и политици, които не са в парламента

Политика
17:45 - 19 Януари 2024
5335
Първо в Lupa.bg: Васил Божков се готви за избори, прави нова партия с бизнесмени с дела

Васил Божков прави нова партия, в която влизат хората на създадената през 2021 г. гражданска платформа "Българско лято". Освен тях в новия проект ще участват разследвани бизнесмени, бивши седесари и различни политици, които не са в парламента, довериха пред Lupa.bg хора, които участват в новия проект.

Всеки ден Божков се среща с хора във връзка политическата си инициатива. Това става пред очите на гардовете на НСО, които пазят денонощно хазартния бос.

За своето начинание бизнесменът за пръв път днес говори. "Готвя нов политически проект – „Всички срещу хунтата“. Полицейската акция в имотите ми са политическа репресия", определи Божков.

Тази сутрин спецполицаи от Столичната дирекция на МВР и Главна дирекция „Национална полиция“ влязоха на проверка в няколко имота на бизнесмена. Разследващите търсеха доказателства, свързани с убийството на Алексей Петров, както и документи на фирми.

„Напълно безсмислена акция. Казаха ми, че правят акция в различни фирми, само една беше свързана с мен. Не си спомням коя е, стотици фирми са минали през мен. На ул. „Дунав“ не знам какво правят, не знам какво правят и по другите офиси, но това е точно като 2020. Нямам офиси никъде вече, всичко разрушиха. Аз се занимавам с политика, това е политическа репресия. Нищо общо нямам с Алексей Петров и никога не съм имал“, каза Васил Божков.

Той изтъкна, че при акцията не е иззето нищо. Няма задържани, нито изведени като свидетели.