Първо в Lupa.bg: Връщат стотици от летище "София", няма полети до Острова

Бурята "Денис" и проблем с компютърната регистрация на пътници и багаж объркаха графиците

Новини
16:00 - 17 Февруари 2020
4354
Първо в Lupa.bg: Връщат стотици от летище "София", няма полети до Острова

Стотици пътници останаха на летище "София" и днес, след като полетите им до някои летища в Англия бяха отменени, научи Lupa.bg. Причината е, че бурята "Денис", разразила се над Великобритания, стопира предвидените по график полети дотам от много части в Европа.

"Бритиш Еъруейз" (British Airways) обяви отмяната на 90 полета, планирани за понеделник - главно вътрешни и европейски. 

За разлика от големите компании, нискотарифните "Уиз Еър", "Изи Джет" и "Райънеър", не се притесняваха да осъществяват своите полети, като летателните машини кацаха на различните от "Хийтроу" летища. Разбира се, това ставаше и с огромни закъснения.

Днес повече от 200 полета, които е трябвало да пристигнат или излетят от летище "Хийтроу" вчера и днес, са били също отменени, но поради друга причина - проблем със системата за регистрация на пътници и багаж, засегнала всички четири терминала на главното лондонско летище.

Ръководството на летище "София" съветва пътниците да следят внимателно графика на полетите и да се свързват с представители на авиокомпанията, за да разрешат евентуалните си проблеми.

Поради неблагоприятните метеорологични условия са отменени излитания на самолети от столичните летища в Гетуик и Лутън, както и аеропорта в Бристъл.