Първо в Lupa.bg: Загадъчни взривове подлудиха хората в "Люлин" и "Надежда"! (ВИДЕО)

Новини
10:08 - 18 Септември 2023
9884
Първо в Lupa.bg: Загадъчни взривове подлудиха хората в "Люлин" и "Надежда"! (ВИДЕО)

Жителите на столичните квартали "Люлин" и "Надежда" не мигнаха цяла нощ, поставени под стрес и страх. Причината са множество взривове, събудили хората по никое време.

Малко след Вяра, Надежда, Любов и майка им София, загадъчни експлозии притеснили всички в крайните квартали на столицата, но не става дума за празнични фойерверки - нещо, за което си помислили хората, но гърмежите прозвучали в малките часове на 18 септември.

Потребителите на социалните мрежи публикуваха и различни видеа в групите (можете да видите ТУК), както и стотици мнения и притеснителни коментари, за които все още никой не дава обяснение. Фактите съвпадат и с открития дрон край Тюленово снощи, за което е подаден сигнал преди полунощ.

Мнозина питат по никое време дали всички чуват този зловещ шум, идващ от тъмното. Тътенът е усенет още и в "Модерно предградие" и Костинброд.

"Беше зловещо. Аз съм софиянка, такова нещо ни от ТЕЦ, ни от нищо вече 51 години не съм чувала!", жалва се Лина Георгиева.

"Само знам, че такъв звук досега не бях чувала... Беше плашещо!", пише Евелина Кунева.

"В "Надежда" беше мееееега мощно и страшно звучащо, на равни интервали. В Надежденската група твърдят, че е от ТЕЦ-а, контролирано изпускане на налагане...", споделя Диляна Димева.

В крайна сметка се оказа, че притеснението сред населението е неоснователно, тъй като шумът идвал от ТЕЦ-а, който се намира наблизо. Проверка на Lupa.bg установи, че тези централи имат практика да изпускат пара и такива "взривове" се чуват преди процедурата.