Първо в Lupa.bg: Загиналият е Георги Бошнаков (снимки)

Бизнесменът, търгуващ с отпадъци, съпругата му Калина и двете им деца са жертвите от инцидента с "Чесна"-та в Македония

Крими
21:39 - 02 Април 2019 (обновена)
16509
Първо в Lupa.bg: Загиналият е Георги Бошнаков (снимки)

Георги Бошнаков е името на човека, който е загинал в самолетната катастрофа в Македония преди броени часове. Задно с него е починала съпругата му Калина и двете им деца - Гергана и Биляна. Името на жертвата бе съобщена от Гражданската въздухоплавателна администрация.

С това се слагат край на тиражираните по-рано слухове от македонски жълт вестник, че загиналия в самолетната катастрофа е "известен български олигарх". Георги Бошнаков е сериозен бизнесмен, но в никакъв случай не може да се нарече "олигарх". 48-годишният мъж е собственик и управител на фирмата "Чистота Балкани", която се занимава с извозване на отпадъци. В компанията работят над 80 човека. Фирмата има и представителство в Австрия. Съпругата му Калина е на 47 години.

Калина Корнажева - Бошнакова загина заедно със съпруга си и двете си деца във вторник следобед

Македонският в. "Вечер" публикува снимка от разбилия се самолет с четирима българи на борда. Малкият самолет "Чесна P210N", който днес късно следобед беше изгубен от радарната система, се разби близо до местността Солунска Глава, на около 35 километра от Скопие. Вече са намерени останките от самолета, както и телата на четиримата пътници - български граждани, информира македонското министерство на вътрешните работи. Всички са загинали.

Останките от самолета бяха откритиот хеликоптери и спасителни екипи от македонското МВР. Самолетът е излетял от Охрид до София. Преди да изчезне от радарите, се чували тревожни викове за помощ. "Силна турболенция! Силна турболенция!", крещял пилота.

Заради лошото време пилота е поискал разрешение да кацне в Скопие, но след това е отказал. Той очевидно е подценил ситуацията.

Местността Солунска глава, където се е разбил самолета, е най-високият връх на планината Якубица в централната част на Македония. Сред планинарите е известен с името Пъпа на Македония. Разположен е в централните части на планината, където се събират основните ѝ дялове - Якубица, Караджица, Даутица и Салакова планина и е важен орографски възел. Висок е 2540 метра. 

Дъщерите Гергана и Биляна Бошнакови