Първо в Lupa.bg: Земеделският министър изхвърча до дни

Икономика
16:30 - 29 Април 2022
8994
Първо в Lupa.bg: Земеделският министър изхвърча до дни

Земеделският министър Иван Иванов е с оставка в джоба и си тръгва до дни, научи ексклузивно Lupa.bg. Решението за това той щял да обяви идната седмица, а причините за него били по-скоро лични, отколкото политически. 

Иванов бе настанен в болница преди месец с извънредно тежка хипертонична криза. От тогава кръвното му варирало в широки граници и не успява да го стабилизира, въпреки изписаните медикаменти.

Информаторите ни съобщават, че Иванов е бил в тежко състояние и лекарите едва успели да го спасят, като се е наложило дори за кратко да бъде приведен в състояние, подобно на медикаментозна кома, за да бъде овладяна кризата му. 

И разкриват още, че братът на земеделския министър бил вещ кардиолог, настоявал още при преговорите за съставянето на правителството Иван да не се съгласява да е принципал на ведомството, а най-много заместник, защото бил наясно със здравословните му несгоди. 

В същото време в коридорите на властта се говори, че министърът бил с посочен жълт картон от седмици, като за неговата смяна настоявал най-твърдо съветникът на вицепремиерката Корнелия Нинова Калоян Методиев.

Бившият началник на кабинета на Румен Радев силно недолюбвал Иванов, по наша информация - по линия на горите, по която БСП и "Промяната" изпаднаха в неприятен коалиционен раздор. 

А кой ще наследи Иванов зависело изцяло oт Нинова. За поста му вече се спряга името на шефа на ДФЗ Николай Каварджиклиев. Той пък е бил съдружник с Анна Борисова - сестра на секретарката на бившия премиер и екс лидер на БСП Сергей Станишев Ирена.