Първо в Lupa.bg: Жестоко гей убийство потресе Смолян

Актуални новини
05:59 - 18 Април 2019 (обновена)
6286
Първо в Lupa.bg: Жестоко гей убийство потресе Смолян

Вече има арестуван мъж за мистериозното убийство на бившият затворник Георги Гривнев край Смолян, научи Lupa.bg от свой източник в МВР. По всяка вероятност в екзекуцията има гей мотив, допускат разследващи. Двамата мъже са лежали заедно в затвора, а други пандизчии издават, че са били любовници.

Трупът на Георги Гривнев беше открит случайно в гората от гъбарка преди дни. Мъртвецът бил гол, по слипове, покрит с борови клонки, а лицето му било изядено и напълно обезобразено от диви животни. Експертизата пък установи, че бившият затворник е бил убит на друго място, а тялото му е било разсъблечено и подхвърлено в гората, за да се заблудят криминалистите. Тялото било в силен стадий на разложение. Странната смърт напомня за мистериозните убийства в хитовия сериал „Дяволското гърло”, който се излъчва всеки четвъртък по Нова телевизия.

Георги Гривнев е бил пуснат от затвора на 28 март. Смята се, че още същия ден той е бил убит. Пандизчията е бил душен, като при стискането на гърлото му е счупена подезичната кост.

В сряда е бил арестуван мъж, заподозрян за убийството, също затворник. Според източник на Lupa.bg Гривнев е имал интимни отношения с него, като най-вероятно двама мъже са се скарали за пари.

Убитият Георги е на 41 години. В актива си има множество присъди за кражби и измами. Гривнев е от квартал Райково, прякорът му бил Бански. Роден е в Пловдив и осиновен от смолянчани. Майка му и баща му били възрастни хора и отдавна са починали. Гривнев започва криминалната си дейност през 1994 г., специализирал се е в кражби. След като починали осиновителите му, той продал къщата им и похарчил парите.

Една от последните снимки на рецидивиста Георги Гривнев

През 2010 г. бе осъден да излежи 3 години и половина в затвора, заради кражба на 33 000 лева от дома на възрастен мъж в Смолян. Малко след като излязъл от затвора се сдушил с друг познайник на органите на реда – 50-годишният Митко Ковачев от Виево. През 2015 г. двамата хвърлиха в паника жителите на няколко смолянски села. Направиха 13 кражби от къщи в Проглед, Триград, Чокманово, Петково и други градове и села. През юни същата година бяха задържани, а по-късно и осъдени. Първоначално Районният съд постанови двамата да излежат по 6 години в затвора. Окръжният съд обаче намали наказанията им на 4 години.