Първо в Lupa.bg: Зверски проверки на баровските коли, катаджиите спират всичко от мерцедес нагоре

В тъмната част на денонощието заповедта е да се проверяват всички по-елитни марки, дори не особено нови и скъпи

Ексклузивно
14:46 - 29 Септември 2022
9794
Първо в Lupa.bg: Зверски проверки на баровските коли, катаджиите спират всичко от мерцедес нагоре

По изрична заповед на вътрешния министър Иван Демерджиев пътна полиция е организирала мащабна акция по адрес на шофиращите луксозни автомобили в цялата страна. От понеделник машините с марки мерцедес, БМВ и по-редките поршета, ферарита и бентлита - всичко на стойност над 50 000 лева, се спират автоматично, дори посред бял ден, научи Lupa.bg от свой източник в МВР.

Не е трудно да се отгатне поводът за раздвижването в редиците на КАТ - серията от ужасяващи пътни инциденти с водачи на луксозни коли, кулминирала с кървавите мелета на Георги Семерджиев и Димитър Любенов, породи истинска вълна от неприязън към шофьорите на баровски автомобили.

Според наши източници едно и също возило може да бъде спряно до 3-4 пъти само в рамките на 24 часа, за да се тества собственикът му за употреба на алкохол и наркотици. В тъмната част на денонощието пък заповедта е да се проверяват всички по-елитни марки, дори не особено нови и скъпи.

"Изключително натоварващо е, но аплодирам МВР, че най-после се опитва да направи нещо срещу дрогираните изроди на пътя", сподели наш редовен читател, крупен столичен бизнесмен. - "Вчера ме провериха три пъти въпреки достолепния ми външен вид, липсата на нарушения в миналото и факта, че в колата ми звучи нежна класическа музика. Законите обаче са за всички", заяви източникът ни.