ПЪРВОАПРИЛСКО: Ген. Мутафчийски дирижира Кралския оркестър

Общество
13:00 - 01 Април 2020
3755
ПЪРВОАПРИЛСКО: Ген. Мутафчийски дирижира Кралския оркестър

Шефът на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса генерал-майор професор Венцислав Мутафчийски продължава с пълна сила да е герой на всевъзможни колажи, които ражда народният гений в условията на извънредно положение. Вече близо 20 дни социалните мрежи изобилстват с весели снимки-колажи на най-популярния в момента генерал в България. Което вероятно не се харесва на другите двама генерали на върха на държавата - президента генерал-майор от резерва Румен Радев и премиера генерал-лейтенант от МВР Бойко Борисов.

Логично и на днешния Ден на шегата - 1 април, фейсук изобилства с весели колажи на военния хирург - борец срещу коронавируса. Един от тях е прелюбопитен и бе пуснат в няколко музикантски групи в социалната мрежа.

Така ген. Мутафчийски вече се е преквалифицирал на музикант и вместо скалпел, държи диригентска палка и ръководи Кралския симфоничен оркестър. В залата звучи музика от филмите "Апокалипсис сега", "Заразно зло", "Маската" - съвсем в тон със сегашната вирусна ситуация.