Пастрокът, отлепил скалпа на 5-годишния Адриан, застава пред съда

Петър Чернев 2 месеца изтезавал малчугана пред очите на майка му Стела

Топ
12:27 - 05 Септември 2024
2803
Пастрокът, отлепил скалпа на 5-годишния Адриан, застава пред съда

Районната прокуратура в Пловдив предаде на съд 35-годишния Петър Чернев, срещу когото има шест обвинения за причиняване на телесни повреди, принуда и изтезание на 5-годишното дете на приятелката си Стела Алексиева.

Първото обвинение гласи, че в периода от 21 ноември м. г. до 8 януари 2024 г. в съучастие с майката на момчето му е причинил средна телесна повреда, изразяваща се в рана на главата и последвало опадане на косата, наложило оперативна интервенция, като деянието е извършено по начин, особено мъчителен за пострадалия и с особена жестокост. Останалите обвинения са за принуда, унизително отношение и закани.

Пред съда ще се изправи и майката, която живеела на семейни начала с Чернев. Бащата на момчето се намирал в чужбина, а Стела Алексиеваа била получила правата за отглеждане на сина си. По делото е установено, че Чернев употребявал наркотични вещества – марихуана и амфетамин, вследствие на което ставал агресивен. 5-годишното момче е било малтретирано от пастрока, като системно му е бил нанасян побой, отправяни са му били закани и принуди, както и е било подложено на изтезания.

Момчето е било удряно по главата и от нанесените удари получило рана, поради което косата му е опадала. Наложила се и оперативна намеса. Петър Чернев е заснемал проявеното насилие с видеокамера, заплашвал е детето, обиждал и проявявал спрямо него унизително отношение. За част от издевателствата е знаела майката на детето, но не се е намесвала. Чернев е проявявал насилия и спрямо нея, като по тези случаи се води отделно досъдебно производство. Сигнал за пострадалото дете е бил подаден от негови близки.

Чернев е взета мярка за неотклонение „задържане под стража" и той се намира в затвора. Предстои Районният съд в Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.